duminică, 1 august 2010

Cele mai bune 10 programe antivirus gratuite

Un program antivirus bun poate face diferenta intre o navigare linistita si dezastru. Ca ai nevoie de aparare impotriva atacurilor din online nici nu se mai pune in discutie. Insa poti alege un program care costa sau poti instala pe calculator unul la fel de bun si pe deasupra gratis.

O lista alcatuita de TechMixer.com ne arata care sunt cele mai bune programe antivirus gratuite. Tu esti de acord cu acest top sau ai alte sugestii? Scrie in sectiunea "Comentarii" de mai jos!

1. BitDefender Free Antivirus Edition
Desi editia gratuita nu scaneaza calculatorul in timp real, asa cum se intampla in cazul variantei contra cost, BitDefender verifica la cerere computerul, pe baza aceluiasi mecanism utilizat in versiunea profesionala. Asadar, putem spune ca protectia este totala si programul fara bani nu este cu nimic mai prejos decat cel pe bani.

2. ClamWin Free Antivirus
Acest program are un sistem de detectie performant, care se actualizeaza automat. ClamWin gaseste orice fel de amenintare, de la spyware la virusi, iar interfata sa simpla il transforma in programul ideal pentru incepatori.

3. Blink Personal
Programul este o suita multifunctionala, care contine un firewall, alaturi de Identity Protection si protectie in fata atacurilor malitioase. Insa, desi are cateva caracteristici unice printre programele antivirus gratuite, Blink nu detecteaza cu atat de mare succes spyware-ul.

4. Microsoft Security Essentials
Cu o interfata extrem de simpla, dar in acelasi timp moderna, Microsoft Security Essentials se mandreste cu o rata de detectie foarte buna, ceea ce il face optiunea perfecta pentru cei care vor un program care sa ruleze in background, fara a intrerupe activitatile curente.

5. Avira AntiVir Personal Edition
Monitorizare in timp real, protectie impotriva viermilor si a Troienilor, anti-phishing si anti-rootkit, cu toate acestea se lauda Avira AntiVir Personal. Ar fi perfect, daca nu te-ar agasa tot timpul cu reclama la programul contra cost.

6. Avast! Home Edition
Ofera protectie impotriva amenintarilor venite prin mesajele instantanee, prin programele de tip peer-to-peer si prin alte activitati pe web. Avast are numeroase caracteristici de securitate care il transforma intr-un pachet complet, punand la dispozitie inclusiv un serviciu de suport tehnic prin telefon, in cazul in care ai probleme cu softul.

7. AVG Anti-Virus Free Edition
Cu peste 70 de milioane de download-uri, AVG este unul dintre cele mai populare programe antivirus. Ai protectie in timp real impotriva diverselor tipuri de malware si nici nu ocupa foarte mult spatiu pe hard: pentru instalare, ai nevoie doar de 30 MB.

8. Comodo AntiVirus
Comodo beneficiaza de update automat si iti scaneaza calculatorul in timp real, astfel ca esti protejat non-stop. Iti verifica e-mailul si trimite in carantina orice fisier compromis, asa ca tu scapi cam de orice grija.

9. PC Tools AntiVirus Free Edition
Cu protectie incorporata impotriva viermilor, Troienilor si virusilor, PC Tools AntiVirus iti tine computerul la adapost de aproape toate tipurile de malware. E drept, insa, ca alte programe au o rata de detectie mai buna decat acest program.

10. Rising AntiVirus Free Edition
In afara de protectia impotriva atacurilor malitioase obisnuite, Rising AntiVirus se ocupa si de informatiile personale, cum ar fi cele de pe conturile de online banking sau de Yahoo. Partea proasta este ca motorul sau de scanare nu este avizat, asa ca are o rata de detectie mai scazuta.

Sursa: incont.ro

Niciun comentariu: