joi, 2 decembrie 2010

Google isi modifica algoritmii de cautare, dupa un articol al New York Times

Un articol aparut saptamana trecuta in The New York Times prezenta cazul paradoxal al unui site de e-commerce, DecorMyEyes, care profita de publicitatea extrem de negativa la adresa sa pentru a ocupa locuri fruntase pe lista rezultatelor Google. Ca reactie, oficialii motorului de cautare au anuntat ieri ca au modificat algoritmii de cautare pentru a respecta sensul termenului de "popularitate".

Articolul publicat de New York Times prezenta numeroasele "aventuri" avute de clientii site-ului DecorMyEyes, care profita de discutiile de pe internet la adresa sa, majoritatea cu conotatie negativa, linkurile si mentionarea sa fiind interpretate de "robotelul" Google drept "popularitate", oferindu-i astfel un rank superior altor site-uri similare.

Principala ideea sugerata de analiza NYT prin prezentarea acelor cazuri era ca "comportamentul rau pe internet poate fi bun pentru afaceri", generarea de plangeri si recenzii negative traducandu-se in foarte multe link-uri catre site-ul respectiv, facandu-l proeminent pentru motoarele de cautare.

Reactia Google nu a intarziat sa apara - dovedind astfel ca presa ramane un instrument influent - mesajul postat ieri pe blogul oficial relatand "groaza" provocata de relatarea publicatiei americane. In respectiva postare, intitulata "tratarea proasta a clientilor este proasta pentru afaceri", oficialii Google au anuntat ca au desemnat o echipa care sa se ocupe de aceasta problema, eforturile concretizandu-se intr-o solutie pentru modificarea algortimilor de cautare, implementata deja.

Solutia aplicata implica o filtrare a comentariilor si recenziilor printr-o asa-numita "analiza sentimentala", pentru a identifica comentariile negative, cel mai probabil prin cuvinte cheie, pe care sa le transforme in voturi negative. Cazul site-ului DecorMyEyes a fost explicat prin absenta mentionarii in momentul crearii unui link de catre site-urile externe a atributului "rel=nofollow", care le spune motoarelor de cautare sa nu de-a greutate anumitor site-uri, fiind ideala in cazul in care cineva vrea sa exemplifice cazul unui website fara sa-l promoveze.

Google a refuzat sa explice mai departe solutia aplicata, explicand ca nu vrea sa ii ajute astfel pe cei care incearca sa gaseasca metode de pacalire a algoritmilor de cautare - una dintre cele mai ample industrii de pe internet.

Sursa: CorectNews

2 comentarii:

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

google seo spunea...

da e bun anuntul, Google a anuntat mai multe in ultimul timp.