joi, 26 noiembrie 2009

Ce este PayPal?

Serviciul oferit de PayPal.com functioneaza ca un cont bancar, singura diferenta este ca printr-un cont Paypal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si il poate "incarca" cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi din contul traditional si mutati in cel electronic. Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, bancile din intreaga lume avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.

Prin PayPal putem:
1) Plati marfa cumparata online
2) Accepta carti de credit
3) Trimite si primi bani in si din toata lumea
4) Pastra secrete informatiile referitoare la cardul nostru
5) Gestiona cheltuielile online

Poti sa-ti creezi un cont Paypal gratuit, pentru a trimite bani prietenilor sau familiei. Poti transfera bani din contul tau bancar intr-un cont Paypal fara a plati taxe. Nu exista taxe pentru clienti care trimit bani din conturile Paypal, dar exista o limita pentru cantitatea de bani care poate fi platita, care poate fi incasata sau retrasa din contul personal. Exista mai multe tipuri de conturi la care variaza taxele si sumele maxime care pot fi transferate. La inceput poti retrage o suma maxima de 500 Euro zilnic (depinde de tipul de cont). Clientii din afara Statelor Unite vor plati o taxa nominala la inceput. Va trebui sa alegi un tip nou de cont daca ai afaceri importante de realizat. Pentru mai multe informatii citeste sectiunea tipurilor de conturi din meniul din partea stanga.

De ce merita sa avem cont Paypal? Pentru ca Paypal este numarul 1 la tranzactiile online. Serviciul oferit de aceasta companie este adoptat la scara larga, de peste 8 milioane de utilizatori si comercianti. In plus exista multi comercianti pe Internet care nu sunt de incredere. Daca le dezvalui informatii despre cardul de credit te expui unui risc mare. Daca folosesti Paypal, la plata marfurilor ei nu vor afla informatii despre cardul tau. Paypal pastreaza secrete acele informatii. Ei extrag banii de pe cardul tau si platesc pentru marfuri fara a dezvalui informatiile despre card. Folosind acest serviciu te asiguri ca informatiile raman secrete si platesti usor, folosind doar adresa de e-mail.

Avantaje Paypal:

1) Siguranta
2) Rapiditate
3) Numar mare de comercianti care accepta plata prin Paypal
4) Istoric al platilor online
5) Garantia primirii marfurilor - daca vanzatorul este unul verificat de companie si tu nu primesti marfa, iti poti recupera banii. Cumparatorii sunt protejati daca cumpara marfuri pana in valoarea de 5000 USD pe an.

Acum poti avea si tu propriul cont PayPal!!

Un comentariu:

alex spunea...

Foarte interesant postul despre paypal.