miercuri, 29 noiembrie 2006

10 lucruri importante de care trebuie tinut cont

Cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont pentru ca pagina sa fie indexata de motoare de cautare.

1. Tag-ul Meta Title
Continutul din tag-ul Meta este cel care este afisat in SERP (Search Engine Result Pages). Este de asemenea ce apare in titlul browserului preferat. Titlul trebuie sa fie usor de citit si realizat pentru a fi benefic in a aduce trafic paginii web. Titlul ar trebui sa contina cuvintele cheie spre care tintiti in motoarele de cautare, si sa fie la inceputul titlului. Sa nu faceti greseala in a pune numele companiei prima, doar daca nu este un brand bine cunoscut. Oamenii cauta produsele sau serviciile, nu numele companiei. Titlul trebuie scris cu prima litera mare, si restul caractere mici.

2. Tag-ul Meta Description
Descrierea este textul care este afisat in motoarele de cautare atunci cand va apare rezultatul in motorul de cautare. Descrierea ar trebui sa fie captivanta si sa atraga clientul. Trebuie sa fie usor de citit. Fara o descriere motoarele de cautare vor afisa de obicei primul text gasit pe pagina web.

3. Tag-ul Meta Keywords
Importanta acestui tag fluctueaza la motoarele de cautare. Sunt multe argumente pro si contra cat va poate ajuta in optimizarea paginilor pentru motoarele de cautare. Incet incet acest tag meta incepe sa-si piarda relevanta, motoarele de cautare axandu-se mai mult pe continut. Totusi nu veti fi penalizati in cazul in care le folositi cu moderatie, mai ales la Yahoo. Evitati sa folositi prea multe cuvinte cheie si sa folositi doar cele relevante.

4. Tag-urile Alt
Toate imaginile de pe pagina trebuie sa contina tag-urile Alt si sa ofere o descriere a pozei respective. Evitati tag-urile de genul imagine1, imagine2, etc.

5. Tagurile Header
Folositi pe paginile voastre tag-urile h1, h2 si h3, va ajuta foarte mult. Pentru a le formata folositi un css. Nu este de ajuns sa folositi bold si strong, aceste tag-uri va ofera mai multe sanse in a obtine un loc mai bun in rezultate.

6. Linkurile Text
Este mai indicat sa folositi linkuri text si nu imagini, unele motoare de cautare nu pot cauta dupa linkuri imagini sau flash. In cazul in care aveti mai multe linkuri grafice sau flash incercati sa folositi si un sitemap cu linkuri text catre ficare pagina.

7. Site map
Atunci cand realizati un site map, motoarele de cautare se folosesc de ele pentru a indexa toate paginile de pe site-ul dvs. De asemenea pe http://www.google.com/webmasters adaugati un site-map realizat cu aplicatia google. In linkurile de pe site map folositi numele paginii la descrierea linkului si nu linkul in sinte.

8. Linkuri catre site-ul dvs
Una dintre cele mai importante lucruri este de a avea cat mai multe linkuri catre site-ul dvs de pe alte pagini, si pe cat se poate cu un PR (PageRank) cat mai mare. De asemenea pagina dvs sa apare in http://dmoz.org. Pentru a vedea ce linkuri sunt catre pagina dvs. intrati pe http://www.google.com si introduceti link:paginadvs.ro

9. Continut
Cel mai important lucru in realizarea unui site, cu cat aveti continut mai original cu atat veti primi un PR mai mare. De asemenea vizitatorul se va intoarce in cazul in care considera ca pagina dvs are continut relevant pentru interesele lui. Fiecare pagina ar trebuie sa contina de la 400 pana la 650 de cuvinte. De asemenea ar trebui sa se axeze catre un domeniu anume. Folositi cuvintele cheie la inceputul paragrafului. Realizati pagini de calitate nu pentru motoarele de cautare ci pentru vizitatorii dvs, daca este greu de inteles, atunci de obicei vizitatorul abandoneaza.

10. Nu trisati
Nu incercati sa inselati motoarele de cautare. Nu adaugati 100 de cuvinte cheie in tag-ul descriere sau keywords, si mai ales cele doua sa se coreleze cu continutul paginii. Nu folositi 100 de headere, ci doar una sau doua. Motoarele de cautare va vor penaliza in cazul in care isi vor da seama ca incercati sa inselati sistemul de cautare.

(material preluat de pe forum.softpedia.ro)

Niciun comentariu: