luni, 28 ianuarie 2008

Lista directoare web / topuri romanesti

Acest rezumat nu este disponibil. Dați clic aici pentru a vedea postarea.

Google Bucharest

Google a înfiinţat o firmă în România, Google Bucharest, după ce în luna martie a anului trecut operatorul celui mai folosit motor de căutare pe internet a numit un consultant pentru România. Google Bucharest este o societate cu răspundere limitată, cu un capital social de 200 lei, deţinut integral de compania americană Google International LLC, conform datelor disponibile la Registrul Comerţului.

Firma, înregistrată la 15 ianuarie 2008, este administrată de cinci persoane fizice, respectiv cetăţenii americani John Kent Walker Jr., Lloyd Hartley Martin şi Nikesh Arora, britanicul Graham Law şi John Thomas Herlihy, cetăţean irlandez. Surse din piaţă au declarat că obiectul principal al activităţii este "consultanţă şi furnizare de alte produse software".

marți, 1 ianuarie 2008

Un troian fura din castigurile Google Adsense

Specialistii Laboratoarelor BitDefender au detectat un nou troian, care inlocuieste reclamele de text Google cu reclame de la o alta firma de publicitate web. Troianul nu este primul de acest tip, insa e primul ce vizeaza Google AdSense.

Amenintarea, identificata de BitDefender ca fiind Trojan.Qhost.WU (vezi link aici) modifica fisierul "Hosts" al calculatorului gazda (locul unde sunt mentinute local cateva mapari nume de domeniu/adresa IP). Daca adresa corespunzatoare unui nume de domeniu este gasita in fisierul Hosts, sistemul nu mai apeleaza la un server de nume de domenii (DNS).